020 626 5869 | 06 2610 6160 info@go2australie.nl
Koala’s bezoeken in Australië!
Koala’s bezoeken in Australië!

Koala’s bezoeken in Australië!

Iedereen kent ze wel en wil ze vasthouden: koala’s! Koala’s bezoeken in Australië, wie wil dat nou niet? Wij gingen voor je naar het Lone Pine Koala Sanctuary waar je serieus de ‘koalaritus’ krijgt. Ze zijn lief, klein en je wilt ze… vasthouden!

Like & Volg ons hieronder

DOOR: LUIS ERNESTO

Lone Pine Koala Sanctuary

In het Lone Pine Koala Sanctuary kan het. Ja, je leest het goed: je mag koala’s vasthouden! De Lone Pine Koala Sanctuary is een opvangcentrum voor koala’s en werd al in 1927 geopend om de boomklimmers te beschermen. Je bereikt de Lone Pine Koala Sanctuary door de bus (Translink buses 430 en 445) te nemen vanuit Brisbane. Het opvangcentrum ligt ongeveer 12 kilometer van Brisbane vandaan en huisvest naast koala’s ook vogels zoals kaketoes, kookaburra’s en emoes. Deze mag je voeren.

Koala’s bezoeken in Australië!

Vrijheid blijheid

Ook kun je kangoeroes voeren die in alle vrijheid rondlopen. Bekijk hier een foto van reiziger Caroline die trots laat zien hoe een kangoeroe uit haar hand eet. Daarnaast vind je ook een verscheidenheid aan andere diersoorten zoals Tasmaanse duivels, dingo’s, vogelbekdieren, vleermuizen en verschillende soorten reptielen.

Koala’s bezoeken in Australië!

Koala’s vasthouden in Australië!

Dat wil iedereen natuurlijk. Met het ticket genaamd de Koala Discovery Tour kun je voor omgerekend zo’n 92 euro alles te weten komen over koala’s. Aan het eind van deze tour mag je er dan eindelijk eentje zelf vasthouden. Wij mochten Barney vasthouden en deden dit met veel plezier! Tja, we begrijpen dat bijna honderd euro betalen om een koala vast te houden niet goedkoop is.

Koala’s bezoeken in Australië!

Wel moeten we er gelijk bij vertellen dat dit geld gebruikt wordt voor het beheer en onderhoud van het park en zorg voor de dieren. Dit park biedt je als een van de weinige parken ter wereld aan om een koala vast te kunnen houden. Dit zal je niet snel meer meemaken.

Koala’s bezoeken in Australië!

Daarnaast ben je er zeker van dat alle dieren inclusief de 130-koppige koala-clan goed verzorgd worden en de aandacht krijgen die zij verdienen. Daarnaast kun je ze ook als ambassadeur sponsoren of een jaarpas nemen.

Koala’s bezoeken in Australië!

Koala’s bezoeken in Australië!

Je kunt de meeste dieren uit het park trouwens nu ook live bekijken via de webcam. Bekijk filmpjes van een dingo-puppy of een kleine Joey (baby koala).

Koala’s bezoeken in Australië!

Dus mocht je in de buurt van Brisbane zijn. sla dan beslist de Lone Pine Koala Sanctuary niet over! Je kunt de Lone Pine ook bereiken met onze self-drive Brisbane. Wil je er toch een koala vasthouden, grijp dan je kans. Het kan wel eens de enige mogelijkheid ooit zijn…

Deel direct

Like & Volg ons!

zelf je reis naar Australie samenstellen
self-drives-australie-reizen-naar-australie
Pakketreizen naar Australie

Schrijver

Luis Ernesto

Luis Ernesto

Reiziger & Aussie Lover

Luís Ernesto is een fanatiek reiziger en heeft meerdere malen verschillende continenten bezocht. Echt verliefd werd hij op Australië sinds zijn eerste reis Down Under in 2018. Hij raakte verknocht aan de mensen, dieren, cultuur en natuur.

Hij reisde met zijn vrouw onder andere naar de omgeving van Sydney, Gold Coast, Melbourne, Adelaide, Brisbane en Hervey Bay. Op zijn wensenlijstje staan onder andere nog Perth en Tasmanië. Heb je een vraag neem dan eens contact op via info@go2australie.nl.

Volg Go2Australie op Instagram

Follow Us

Blijf op de hoogte en bekijk
mooie plaatjes van Australië

 

Meer nieuws uit Australië

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Follow Us

Blijf op de hoogte en bekijk
mooie plaatjes van Australië

 

De start van jouw avontuur Down Under